1. Ana Sayfa
  2. Kozmetik

En İyi Far Paleti 10 Palet

En İyi Far Paleti 10 Palet
0

En iyi far paleti uygun fiyat listesi hazırladım sizler için bu liste de sizlere makyajın en sevdiğimiz adımı olan göz makyajlarınızda severek kullanacağınız 5 uygun fiyatlı 5 de yüksek fiyatlı benim en favori far paletlerimden bahsedeceğim.

En iyi Far Paleti

Arkadalar benim çok severek kullandığım 10 tane far paletinden bahsedeceğim. 5 tanesi uygun fiyatlı ve 5 tanesi yüksek fiyatlı en iyi far paleti listemi severek kullanacağınızdan eminim. Sizler için de uygun fiyatlı makyaj çantası liste hazırladım mutlaka bakmanızı öneririm.

Maybelline The Blushed Nudes

Maybelline The Blushed Nudes

En iyi far paleti listemin ilk sırasın da Maybelline The Blushed Nudes… Benim gibi daha açık tonları seven kişilerin bu far paletini sevebileceğini düşünüyorum.

İlk sırada görmüş olduğunuz renklerin aslında tamamı birbirine çok yakın, çok açık tonlar. Günlük makyajınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu palet sadece 1 adet mat renk içeriyor o da şuradaki renk çok soğuk bir alt tonlu hatta hafif lila alt tonlu diyebileceğim bir pembe.

Alt tonları oldukça güzel, günlük makyajınızda kullanabilirsiniz. Derinlik verebileceğiniz koyu tonlar var, eğer smokey eye yapmak istiyorsanız şuradaki koyu rengi kullanabilirsiniz. Mat bir kahve tonunu içermediği için geçiş rengi olarak kullanabileceğiniz bir renk ne yazık ki yok.

Ayrıca bir geçiş tonunuzun olmasını tavsiye ederim. Onun dışında pigmentleri de oldukça güzel. Çok yüksek pigmentli diyemem ama buradaki, parmağınızda gördüğünüz pigmenti aynen gözünüzde görebiliyorsunuz.

Ben bu far paletini genellikle altına baz uygulayarak kullanıyorum ve sabah sürdüğümde bazlı şekilde akşama kadar aynen makyajım kalıp gibi duruyor oluyor. Bu tonları seviyorsanız çok seversiniz bir de bunun başka bir versiyonu var yanlış hatırlamıyorsam o da Rock paleti. Onda çok daha koyu tonlar var, daha alternatifli tonlar var. Ona da bakabilirsiniz ama fiyatına göre bence performansı gayet güzel bir palet.

Urban Decay Naked 1,2,3

Urban Decay Naked 1,2,3

En iyi far paleti listemin ikinci sırasında ise Urban Decay Naked paletler bende 3 tonu da var çünkü çok severek kullandığım yine bu paletlere sahipseniz aslında çok da fazla palet almanıza gerek kalmayan paletlerden bir tanesi. 12 farklı rengi barındırıyor her türlü rengi burada bulabilirsiniz. Siyahı da var bej rengi de var gold rengi de var birbirinden farklı tonları içeriyor.

Bu Naked 2, bana hep şey sorusu geliyordu Merve sence 1’i mi almalıyım 2’yi mi almalıyım 3’ü mü almalıyım diye hepsi birbirinden farklı, o yüzden de bana sorarsanız, benim bu paletler arasında, 3’ünün arasında en sevdiğim 1 numara. Niye derseniz, 1 numarada benim gerçekten çok sevdiğim renkler var. Altın rengine bayılıyorum şu ”Half Baked” rengi o kadar harika ve güzel pigmentini veriyor ki… Bu arada bu paletler çok hafif tozutacaktır.

Tozutan paletler ama pigmentasyonu göz kapağınıza güzel veren renklerdir. Şurada çok güzel ”Creep” rengi var siyah. Şu açık tonları, ”Sin”i mesela çok seviyorum. Özellikle kendime yakıştırdığım tonlardan bir tanesi. 3 mesela…Pembe tonları seviyorsanız alabileceğiniz bir renk. Onu da size göstereyim çünkü gördüğünüz gibi ağırlıklı olarak hep gül kuruları ve pembeleri içeriyor.

O yüzden… Bu rengi seviyorsanız tavsiye ederim ama yine de şu iki ton sizin daha çok işinizi görecektir. 1 veya 2, karar size kalmış. Zaten hafif birbirini andıran paletler bunlar. Seviyorum Urban Decay’in bu farlarını :)

Wet n Wild Comfort Zone En İyi Far Paleti

Wet n Wild Comfort Zone

Wet n Wild Comfort Zone, birçok makyajımda ve favoriler videomda da kullandığım oldukça da popüler bir far bu. 8 tane birbirinden farklı rengi içeriyor. Bu paletle de çok güzel makyajlar yapabilirsiniz. İsterseniz tek tonları kullanarak günlük bir makyaj yaparsınız ya da buradaki tonları kullanarak harika dumanlı göz makyajları ortaya çıkartabilirsiniz.

Hepsi ışıltılı farlar, mat bir far yok içerisinde eğer geçiş rengi kullanmak istiyorsanız ayrıca kahverengi bir farınız olması gerekiyor. Hafif tozutan farlar ama pigmentleri o kadar güzel ki altına baz dahi uygulamadan tek bir hamleyle bütün rengini göz kapağınıza veren farlar.

Too Faced Chocolate Bar

Too Faced Chocolate Bar

Too Faced markasının meşhur Chocolate bar paleti benim de severek kullandığım paletlerden bir tanesidir bu. Sephora mağazalarında rahatlıkla bulabilirsiniz. Umarım, şeftali tonlarında olanı gelir diye ben de bekliyorum. Görmüş olduğunuz gibi oldukça ışıltılı ve mat farları bir arada bulunduran harika bir palet. Şöyle bir şey söyleyeyim, bu palet için çok güzel çikolata kokuyor diyorlar ama çok güzel kokuyor ama bana sorarsanız çikolata kokmuyor.

Vanilya kokuyor. Böyle kapağını açıp kapattığınız zaman o vanilya kokusunu alıyorsunuz. Farların pigmentasyonu gayet güzel en favori renklerimden bir tanesi şu üstteki yeşil tonu şu ”Hazelnut” rengini çok seviyorum. Harika bir geçiş rengi sağlıyor.

Şu alttaki ”Champagne Truffle” ile isterseniz göz pınarlarınızı aydınlatabilirsiniz ”White Chocolate” ile baz oluşturabilirsiniz. Yani yine her rengi içinde barındıran bu paletle gerçekten birbirinden farklı makyajları yapabilirsiniz çünkü başta da dediğim gibi hem pigmentasyonları çok güzel hem de mat ve ışıltılı farları bir arada bulunduruyor.

Fiyatı da öyle çok çok yüksek değil Sephora’ya yolunuz düşerse mutlaka Too Faced’in Chocolate paletine bakmanızı öneririm.

Sleek I-Divine Oh So Special

Sleek I-Divine Oh So Special

Sleek I-Divine bendeki rengi Oh So Special Gerçekten Sleek markasının ülkemize gelmesine çok sevindim. Bu far paletini de severek kullanıyorum. Bendeki 7 tane mat rengi 5 tane de ışıltılı rengi içeriyor. Yine…Bir tane far paletim olsun ve bütün makyajları yapabileyim diyebileceğiniz paletlerden bir tanesi ki çok fazla renk alternatifi olduğu için bendeki renklere bakmak zorunda değilsiniz.

Farklı renk alternatifli paletleri de var. Pigmentasyonları gerçekten harika, tozutmayan, burada ne görüyorsanız aynı pigmenti göz kapağınızda da bulabileceğiniz ve kalıcılığı da oldukça yüksek farlar, fiyat olarak da oldukça uygun. Fiyat-performans olarak benim en beğendiğim far paletlerinden bir tanesi de Sleek’in bu paleti.

Inglot En İyi Far Paleti

Inglot En iyi far paleti

Inglot markasını oldum olası çok sevmişimdir. En İyi Far Paleti gerçekten çok kaliteli ürünleri var. Farların pigmentasyonları efsane…tek kelimeyle. Bir dönem Inglot ülkemizde vardı sonradan çekilince çok üzülmüştüm. Tekrardan gelmiş. Ambalajları da muhteşem.

Şu şekilde mıknatıslı olarak açıp kapatabiliyorsunuz… Inglot markasının pigmentasyonlarından bahsetmeden önce far mentalitesinden biraz bahsedeyim. Aslında temel bir gidip alabileceğiniz far paleti yok. Tamamıyla özgürsünüz, istediğiniz far paletini kendiniz oluşturuyorsunuz.

5’li, 10’lu, 20’li ve 40’lı olarak paletler yapabiliyorsunuz ben şu görmüş olduğunuz renkleri çok sevdiğim için günlük hayatımda da kullandığım için böyle bir palet tercih ettim. Şunu daha geçiş tonu olarak kullanırım, bunu aydınlatıcı olarak dedim şunları yine daha derinleştirmek ya da daha koyu tonlu makyajlar yapmak için kullanırım diye düşündüm.

Pigmentasyonları gerçekten şahane… Bir gün yolunuz düşerse gerçekten parmağınızı değdirdiğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız. Yumuşacık, hiçbir şekilde tozutmayan, o kadar pigmentli olduğu için haliyle de tüm gün boyunca göz kapağınızda kalan ve orada ne renk görüyorsanız göz kapağınızda aynı doygunlukla, aynı matlıkta ya da aynı ışıltıda göz kapağınızda o rengi buluyorsunuz. Gerçekten yüksek fiyatlı bir far paleti yapmak istiyorsanız ama hakkını da versin istiyorsanız mutlaka Inglot’a uğramanızı tavsiye ederim.

The Balm Nude Tude

The Balm Nude Tude

The Balm Nude Tude, 12 adet en temel tonları içeren, bir tane uygun fiyatlı far paletim olsun, ama her türlü makyajı yapabileyim diyorsanız… Nude Tude tam size göre. Aydınlatıcı olarak kullanabileceğiniz, günlük makyajlarınızda kullanabileceğiniz geçiş renginiz ve bunun yanında da dumanlı göz makyajı yapabileceğiniz en koyu tonları bile içeren harika bir palet.

4 tane mat farı var, diğer gördüklerinizin hepsi ışıltılı. Biraz tozutan bir palettir bu özellikle açık tonlar açıkçası biraz tozutuyor ama altına baz da uyguladığınızda gerçekten kalıcı oluyor. Normalde The Balm markası çok uygun fiyatlı bir marka değil ama çok sık indirime giren bir marka. Eğer indirimlerde yakalayabilirseniz mutlaka tavsiye edebileceğim bir palet.

Mac Warm Neutral

Mac Warm Neutral en iyi far paleti

Mac Warm Neutral palet belki de benim çok sık kullandığım tonları içerdiği için sevdiğim bir palet bu. Eğer benim gibi, gül kuruları, bronzlar, goldlardan hoşlanıyorsanız bu paleti seversiniz. Ama diğerlerine baktığımızda açıkçası hani bu paleti alayım ve bütün makyajları yapabileceğim bir palet değil zaten adı da üstünde daha çok sıcak tonları içeren daha kahveler, bronzlar, hafif gül kurularını içeren bir palet bu. O yüzden biraz bağlayıcı bir palet.

Ama… Pigmentasyonu zaten bildiğiniz gibi Mac’in farlarında oldukça güzel. Ağırlıklı olarak ışıltılı farları içerdiği için zaten pigmentleri muhteşem. Çok fazla bunda da mat renk yok. Kalıcılığı da güzeldir, altına ekstradan baz uygularsanız gün boyunca makyajınız gözünüzde kalıp gibi duracaktır.

Bunun bir de soğuk tonlu olanı var. Bendeki ”Warm” bir de diğer versiyonu var. Onda birazcık daha griler ve morlar ön planda Mac’e gittiğinizde bir bakın. Ama dediğim gibi daha bağlayıcı, ben sadece bu ton göz makyajlarını seviyorum diyorsanız tavsiye ederim. Ama onun dışında tüm makyajları yapayım derseniz sizin için uygun bir palet olmayacaktır.

Nars Sarah Moon

En iyi far paleti Nars Sarah Moon

Nars’ın Sarah Moon koleksiyonundan hem yanaklarınızda kullanabileceğiniz hem de gözlerinizde kullanabileceğiniz aslında göz ve yüz paleti diyebilirim buna. 6 tane farı var. Nars’ın bu paletindeki farlar biraz sert. Dolayısıyla çok fazla tozutmuyorlar.

Daha rahat uygulayabiliyorsunuz özellikle oturtma fırçasıyla pigmentasyonu çok güzel veriyorlar. Alttaki tonları da illa yanaklarınızda kullanacaksınız diye bir şey yok yine göz makyajlarınızda da kullanabilirsiniz ki şuradaki aydınlatıcı hem kaş altına hem göz pınarlarına gerçekten harika oluyor.

Şu ortadaki kahve tonunu geçiş rengi olarak kullanabilirsiniz rahatlıkla. Bunda sadece şu ikisi oldukça mat farlar bunu da yine baz olarak kullanabilirsiniz. Diğerleri birazcık daha saten bitişli. Çok simli de değil. Ben hani işe giderken daha böyle çok canlı renklerdense bu tarz renkleri kullanıyorum. Ve bir palette de böyle çantama atıp iş yerinde de ofiste de makyajımı tazelemek istiyorum diyorsanız bu tarz paletleri size daha çok öneririm.

Sephora The Delicate

Sephora The Delicate

Sephora The Delicate Hem kompakt olmasını çok seviyorum çok rahatlıkla seyahate götürebileceğiniz aynı zamanda da fiyat-performans anlamında pigmentasyonu konusunda beni gerçekten çok şaşırtan çok severek kullandığım, bu da harika bir palet.

Bunda da 4 tane mat renk var diğer gördüklerinizin hepsi ışıltılı. Biraz kahve-bronz tonlarını içeren, birazcık da soğuk morları, lilaları içeren bir palet. Eğer bu tonları seviyorsanız gerçekten severek kullanacağınızı düşünüyorum.

İçerisinde bir geçiş rengi yok ama ben şurada görmüş olduğunuz hafif soğuk alt tonlu kahveyi geçiş rengi olarak kullanıyorum. Özellikle beyaz tenlilerde zaten bu tonlar çok yakışıyor. Altta çok güzel bir gül kurusu var. Tozutmayan bir palet bu. Dediğim gibi pigmentlerini de göz kapağınıza çok güzel şekilde veriyor. Aynı zamanda kalıcılığı da harika.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap