1. Ana Sayfa
  2. Kozmetik

En İyi Maskara Bazı 10 Tavsiye

En İyi Maskara Bazı 10 Tavsiye
3

En iyi maskara bazı önerilerinde bulunacağım bu liste de 5 uygun, 5 de yüksek fiyatlı en iyi maskara bazı hangisi benim de çok sevdiğim maskaralardan bahsedeceğim. Kesinlikle en sevdiğim makyaj ürünlerinden bir tanesi, maskara bazı. Bu liste de size 10 tane üründen bahsedeceğim. 5’i yüksek fiyatlı, 5’i uygun fiyatlı olacak. Ama sanmayın ki hep her birinin tek özelliği kirpikleri tek tek ayırıp dolgunlaştırsın. Hayır. Her bir kirpik yapısına ve ihtiyaca yönelik ürünler de var burada.

En İyi Maskara Bazı

En İyi Maskara Bazı

Diğer Makyaj Tavsiyelerime de bakmak İstersen Aşağıya Link Bırakıyorum.

En İyi Nem Maskesi Önerileri

En İyi Ruj Tavsiyeleri

Uygun Fiyatlı makyaj çantası

Alterra Lash Base

file 570

Alterra markasının… Almanca yazdığı için okuyamadığım maskara bazı. Ama zaten hani Rossmann’a gittiğinizde, Alterra markası sadece orada satıldığı için ve sadece bir adet maskara bazı olduğu için sorarsanız hemen size oradaki satış danışmanı arkadaş gösterecektir.

Beyaz bir baz bu. Ortak problemlerden bir tanesi de genelde böyle, çok yoğun böyle yoğurt kıvamlı beyaz bazları biz kapatamıyoruz Merve maskarayla, kat kat maskara da sürsek o beyazlığı kapatamıyoruz diyorsunuz.

Eğer işte öyle bir problem yaşayan varsa çok yoğun beyaz bazlarda, Alterra’nın kini çok sever. Evet, beyaz ama kirpiklerinize sürdüğünüz anda şeffaflaşıyor. Yani çok yoğun bir beyaz baz değil. Kokusundan da niyeyse çok hoşlanıyorum ben bu bazın. Çok böyle doğal, zaten daha natürel bir kozmetik markası. Bunun da özelliği nedir?

Ben çok fazla kirpiklerimin böyle kaşıma kadar uzamasını istemiyorum diyenler de var. Herkes çok uzun kirpiklerden hoşlanmıyor. Alterra’nın kini çok güzel kirpiklerinizi tek tek ayırıyor, kıvırıyor ve tüm gün boyunca aynı hacimde bırakıyor kirpiklerinizi. Kesinlikle kirpikleriniz aşağıya doğru düşmüyor. Ve dediğim gibi, çok beyaz olmadığı için de tek kat maskarayla bile çok rahatlıkla şeffafa dönüştüğü için kirpiklerinizde o beyazlığı görmüyorsunuz.

Dior Diorshow Maximizer Mascara Base 3D

Dior Diorshow Maximizer Mascara Base 3D

Dior, Diorshow Maximizer 3D Triple Volume Plumping Lash Primer bu, yüksek fiyatlı maskara bazlarında en sevdiğim maskara bazlarından bir tanesi. Çünkü fırçası Dior’un gerçekten harika. Plastik fırçalı maskaralardan ya da maskara bazlarından hoşlanıyorsanız -ki ben çok seviyorum bunun, bu maskara bazının fırçası mükemmel. Keşke Dior’un aynı fırçada bir maskarası da olsaydı.

Küçücük küçücük, minicik, böyle hakikaten fiber böyle dişlerden oluşuyor. Ve böyle o da dönük olduğu için kirpiklerinize çok güzel şekilde döndürerek hacim verebiliyorsunuz. Bu, yoğun yapılı bir maskara bazı. Beyaz bir maskara bazı.

O yüzden bunu hani birazcık iki kat sürerseniz maskara o beyazlıkları kapatabilirsiniz. Ama gerçekten inanılmaz derecede dolgunlaştırıp tek tek ayırıyor ve hakikaten kirpiklerinizi çok fazlasıyla uzatıyor.

Golden Rose Lash Primer

Golden Rose Lash Primer

Golden Rose Lash Primer. Yeni başlayanlar için maskara bazına, en rahat uygulanabilecek maskara bazlarından bir tanesi. Kirpikte anında donmadan, yine kirpiklerinize çok rahat şekilde oynama olanağı sağlayan bir ürün. Yine beyaz bir ürün, evet. Ama beyazları kapatmak aynı şekilde sizin için zor olmayacak.

Yoğunluğu sizi rahatsız etmeyecek. Çünkü sürdüğünüz zaman yine kirpikleriniz şeffaflaşacak. Bu üründe de en sevdiğim şey kirpikleri çok güzel kıvrık göstermesi.

Bu maskara bazını sürdüğüm zaman… Normalde benim de kirpiklerim çok aşağıya bakıyor. Üzerine hangi maskarayı sürersem süreyim inanılmaz derecede yuvarlak bir açılı oluyor kirpiklerim. Sürerken de hafif bastırarak sürerseniz kirpikleriniz tüm gün boyunca yuvarlak ve kalkık duracak!

Benefit They’re Real Tinted Eyelash Primer

Benefit They’re Real Tinted Eyelash Primer

BENEFIT, ‘They’re Real Tinted Primer.’ Bahsettiğim bütün bu bazlar arasında en farklı olanı diyebilirim. Neden derseniz; çünkü bu baz beyaz değil. Bu baz aslında iki kullanımlık bir baz. İki farklı şekilde kullanılabilecek bir baz, yanlış ifade ettim. Gördüğünüz gibi, rengi kahverengi. Eğer “Ben kap kalın, simsiyah kirpikler sevmiyorum.” “Zaten çok hafif makyaj yapıyorum ve kirpiklerimde de kalın bir dokudan hoşlanmıyorum.” diyenler varsa; Bunu tek başına, günlük No makeup, makeup gibi az makyajların üzerine ipek gibi duracak bir şekilde kullanabilirler.

Çok güzel, doğal bir kahverengi olduğu için kirpiklerinizi çok doğal gösteriyor. Sanki kirpiklerinizde hiç maskara yokmuş gibi duruyor. Ama “Ben beyaz maskara bazı hiç sevmiyorum, bana renkli maskara bazı öner.” diyenler varsa da; onlar için de harika bir ürün! Önce bunu sürüyorsunuz, ondan sonra üzerine normal siyah maskaranızı sürüyorsunuz. Yani ben bazen hafta sonu çok hafif makyaj yapıyorum, çok hafif makyajın üzerine çok kalın, simsiyah kaşa kadar maskaralar sürdüğünüz de çok garip duruyor. O günlerde ne yapıyorum? Hafif makyajlarımda BENEFIT ‘Tinted Primer’ını tek başına uyguluyorum, çok doğal ve çok da güzel duruyor. Yani dediğim gibi, beyaz baz sevmeyenler de bunu tercih edebilirler.

Bu arada aklıma gelmişken size bir şey diyeceğim; “Senin bu maskara bazı aşkın nereden çıktı, nereden bu kadar bu ürünleri sevdin?” “Böyle 10 tane, 5 uygun, 5 yüksek aldın. Hala hepsini kullanıyorsun…” diyenleriniz olabilir, hatta bu ürünleri gereksiz bulanlarınız da olabilir ama bence çok gerekli. Benim de şöyle oldu; aslında bir arayış üzerine böyle bir ürün arayışına girmedim. Yani kirpiklerim çok aşağıya bakıyordu, her zaman, hangi maskarayı sürersem süreyim hiçbir şekilde kıvrık gösteremiyordum.

Ama gidip de özellikle böyle bir ürün arayışına gitmemiştim. Bir gün kaş jeli almak için bir mağazaya gittim. Clinique markasının kaş jelini alacaktım. Oradaki satış danışmanı arkadaş bana yanlışlıkla maskara bazı vermiş. Tabii benim hiç haberim yok. Ben eve geldim, makyajımı yaptım ofise gideceğim. O zamanlar aktif olarak çalışıyordum. Aldım bunu, sürdüm kaşıma. Kaşlarım bembeyaz oldu. “Acaba ürün bozuldu?” mu dedim, baktım ki kaş jeli değil bir maskara bazıymış.

“Hay Allah” dedim, açmıştım o saatten sonra iade de edemezdim. En iyisi kullanayım. Eğer beni hatırlıyorsa kendisine buradan çok teşekkür ediyorum. Gerçi üzerinden yıllar geçti, yaklaşık 10 sene geçmiş olabilir. Onun sayesinde maskara bazı ile tanışmış oldum. O gün bugündür de kullanıyorum. Clinique en sevdiğim maskara bazlarından bir tanesiydi ama ne yazık ki piyasadan çekildi. Neyse ki sizlere de, kendime de yerine 10 tane maskara bazı bulmuş oldum.

Estee Lauder Little Black Primer

Estee Lauder Little Black Primer

Size bir tane daha ürün önereceğim. O da aynı şekilde, birbirine çok benzediği için bölmeyeyim diyorum. O da ESTEE LAUDER’in ‘Little Black Primer’. Adından da anlaşılacağı gibi bu da siyah bir baz. Jel formunda siyah bir ürün. İncecik, kıl bir fırçası var ve açılır bir fırça. Aynı BENEFIT’de anlattığım gibi. Ben beyazları sevmiyorum. “Ben kirpiklerimde ipek gibi duracak, gözümde maskara olup olmadığı anlaşılmayacak bir ürün istiyorum.” diyenler için. Tek başına uygulayabileceğiniz bir ürün.

Aynı zamanda maskarınızın altına bir baz olarak, astar olarak da kullanabileceğiniz nefis bir ürün. Yani şu ikisi birbirine çok benziyor. Performans olarak da ben ikisini çok çok beğeniyorum. Bu daha siyah, hatta bayağı siyah. Bu daha kahverengi.

Bu tarz ürün isteyenler için tercih sizin. İkisinden de çok memnunum, ikisini de çok seviyorum.

Kiko Milano Building Base Coat Mascara

Kiko Milano Building Base Coat Mascara

KİKO’nun ‘false lashes concentrate building base ‘ maskara bazı. Diğer maskara bazlarından birazcık farklı olarak yoğun bir yapıya sahip bir maskara bazı. Ama rengi çok enteresan, çok beyaz değil. Birazcık kırık bir beyaz, ekru gibi. Kapatmakta kesinlikle zorlanmazsınız. Bir kat maskara ile bile o beyaz, istenmeyen görüntüyü rahatlıkla kapatabilirsiniz. Bu tamamıyla kirpikleri kalınlaştırmak üzere üretilmiş bir ürün yani kalın ve dolgun.

Baktığınızda simsiyah duruşlu kirpiklerden hoşlanıyorsanız, takma kirpik eklemişsiniz gibi… KİKO’nun bu ürününü çok seversiniz. Sadece minicik bir dezavantajı olabilir. Çok fazla açıp kapatmamanız gerekiyor. Zaten maskaralarda da yapmamak lazım. Şu hareketi çok yaparsanız biraz hızlı şekilde yoğunlaşan bir ürün… ama onun dışında tamamıyla KİKO’nun en büyük özelliği kirpiklerin yapısını ciddi anlamda kalınlaştırması.

Smashbox Photo Finish Lash Primer

Smashbox Photo Finish Lash Primer

SMASHBOX’un ‘Photo Finish Lash Primer’ maskara bazı. Açıkçası SMASHBOX’un böyle bir bazı olduğunu hiç bilmiyordum. Böyle farklı maskara bazlarını kullanmak istediğimde gözüme takılınca hemen bir tane edindim. Yüksek fiyatlı alternatiflerde, beyaz bazlar arasında en başarılı bulduğum bazlardan bir tanesi SMASHBOX! Yapı olarak çok sevdim. Evet, bu da beyaz bir maskara, yoğun bir maskara, belki iki kat maskara sürerek o beyazlığı kapatıyorsunuz ama fırçası mükemmel! Ben ne zaman bu maskara bazını sürsem herkes “Kirpiğine ne sürdün Merve?”, “Maskaran ne?” diye soruyor.

Bu; kirpiklerinizde gerçekten çok fark yaratıyor. Ben ciddi anlamda tek bir sürüşte, tek bir kat ile bile inanılmaz fark istiyorum ve insanlar kirpiklerimdeki farkı görsün.” diyorsanız o zaman SMASHBOX derim. Çok enteresan bir fırça yapısı var, aldığınız da görebilirsiniz. Uzun kısmı, yine minik minik plastik dişlerden oluşuyor. Düz kısmı var. Ben ne yapıyorum?

Önce düz kısmı ile iyice kaldırıyorum sonra o tarak gibi kısmı ile de eğer yapışan bir yer varsa onları güzelce tarıyorum. Biraz bekliyorum, ondan sonra üzerine maskaramı sürüyorum. Takma kirpik etkisi yaratan, harika bir ürün! Ben buna bütçe ayırabilirim, yüksek fiyat verebilirim diyenler gerçek anlamda bir fark istiyorlarsa kesinlikle SMASHBOX’u tercih edebilirler.

Nyx Big& Loud

Nyx Big& Loud

NYX markasının ‘BIG & LOUD Lash Primer’ maskara bazı. Bu da aynı şekilde sizi korkutmayacak beyazlıkta bir ürün hatta sürüyorsunuz, acaba bu sürülmüyor mu diye düşünüyorsunuz ama siz sürdükçe aslında ürün kirpiklerinizde şeffaflaşıyor.

Bence NYX’in en belirgin özelliği; dolgunlaştırmadan öte uzatması. Eğer uzun kirpik seviyorsanız, uygun fiyatlı alternatifler arasında kesinlikle NYX’i tavsiye ederim.

Bu arada NYX deyince de korkmayın. NYX, KIKO gibi ürünlerden bahsediyoruz ama aslına baktığınızda onların da fiyatlar uygun fiyatlı kategorisine giriyor.

Son derece normal bir kozmetik mağazadan alabileceğiniz maskara fiyatında aslında hepsi. O yüzden sizi endişelendirmesin. “NYX ucuz bir ürün mü?” diye düşünmeyin. Gerçekten uygun bir fiyatı var. Dediğim gibi eğer uzun kirpik istiyorsanız, Tek tek ayrılmış, uzun kirpikler… NYX’i çok seversiniz ve maskara ile oynama olanağı da veriyor size. Anında sertleşen ve donan bir maskara bazı değil. O nedenle rahat rahat, iki kat sürdüğünüz zaman bile kirpikleriniz kaşınıza kadar gelebilir.

Chanel Beaute Des Cils Nourishinh Mascara Base

Chanel Beaute Des Cils Nourishinh Mascara Base

CHANEL’in maskara bazı. “Ben çok fazla uzunluk istemiyorum, benim kirpiklerim daha nizami şekilde dursun.” “Tek tek ayrılsın ve kalın dursun.” “Ben maskarayı sürdüğümde yapıları kalın gözüksün.” diyorsanız CHANEL’in maskara bazını yüksek fiyatlı alternatifler arasında kesinlikle beğenirsiniz. Çok fazla kaşa kadar uzatma etkisi yok ama kalınlaştırma ve tek tek ayırma konusunda çok başarılı.

Rival De Loop Young XXL Lashes Mascara Base

Rival De Loop Young XXL Lashes Mascara Base

RIVAL DE LOOP YOGUN ‘XXL Lashes Base’ En sevdiğim, uygun fiyatlı maskara bazlarından bir tanesi. Bunun için ‘hepsi bir arada ürün’ diyebilirim. Beyaz bir maskara bazı ama kapatması zor bir maskara bazı değil. Hangi maskarayı kullanırsanız kullanın kirpiklerinize tek seferde, çok güzel şekilde kaldırıp, kıvrık gösterip, ayırıp dolgunlaştırıyor.

Bundan da en az 2-3 tane bitirdim. Zaten bu ürünü artık bulmak çok zor. Eğer yine ROSSMAN, ALTERRA’ya da bakabilirsiniz ama kesinlikle RIVAL DE LOOP da uygun fiyatlı alternatifler arasında gerçekten çok başarılı.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap

Yorumlar (3)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir