1. Ana Sayfa
  2. Kozmetik

En İyi Makyaj Fırçaları

En İyi Makyaj Fırçaları
0

En iyi makyaj fırçalarını benim de kullandığım listeme hoş geldiniz. Bu liste de hem uygun hem de yüksek fiyatlı en iyi makyaj fırçalarını sizler için inceledim. Ve kendi deneyimlerimden bahsettim. Umarım keyifle okursunuz. Unutmadan makyaj fırçası öneri listem de var arkadaşlar belki ona da göz atmak istersiniz.

En İyi Makyaj Fırçaları

En İyi Makyaj Fırçaları

Ecotools En iyi Makyaj Fırçaları

Ecotools Makyaj Fırçası

En iyi makyaj fırçaları listemin ilk sırasın da Ecotools markasının beşli seti. Çok hafif kullanımı olan tamamıyla geri dönüştürülmüş bambudan yapılmış misyonu da vegan olan bir marka. Fırçaların kendi kılları da tamamıyla sentetik kesinlikle hayvan kılı değil. Beşli set olması ve kendi çantasının olması da çok güzel. İsterseniz seyahate giderken, isterseniz makyajınız bittikten sonra tozlanmaması için çantasına da saklayabilirsiniz.

Bir tane allık fırçası var ama eğer isterseniz bunu transparan pudra uygulamak için de kullanabilirsiniz. Klasik kaş tarama fırçası var. Hem eyeliner çekmek hem de kaşlarınızı doldurmak için ya da farla da aynı şekilde. Hem kaşta hem de eyelinerda kullanabileceğiniz çift kullanımlı bir fırçası var. Bir tane göz altı kapatıcısı için bir tane de farınızı oturtmak için fırça var. Belki de bu setin tek dezavantajı hani içerisinde bir karıştırma fırçası olmaması.

Daha tek renk far kullananlar için. Ya da simli farları oturtmak için düz iki tane fırça var. Aslında hem concealer fırçası iki görevde yapabilirdi. Hem concealerınızı sürüp hem de farınızı oturtabilirdiniz. Hani keşke bu setin içerisinde bir tane de karıştırma fırçası olsaydı.

Nascita En iyi Makyaj Fırçaları

Nascita Makyaj Fırçası

Listemin ikinci sırasın da en iyi makyaj fırçaları olarak Nascita markasını mutlaka görmüşsünüzdür. Son zamanlarda oldukça popüler bir marka. Bana sorarsanız en çokta trendleri takip eden Türk markası diyebilirim. Hani tüm globalde böyle trendler neyse hemen onunla alakalı yeni bir seri çıkartıyor.

O yüzden de bu markayı özellikle çok seviyorum. Nascita’da seçenek çok fazla. Yine dediğim gibi en son trend böyle oval yassı fırçalardan tutun daha enteresan böyle farklı açılı fırçaları da var.

Hani ben mesela her birini denedim Nascita’nın bir çok fırçasını günlük makyajlarımda da kullanıyorum ama örneğin mesela şu açılı olan bambu saplı seriyi çok kullanışlı bulmadım. Şu ortasının boş olması bana hani çok bir anlam ifade etmedi ama bir çok diğer fırçası çok güzel. Örneğin şunun kadar güzel bir fan fırçam hiç bugüne kadar olmamıştı. Ne zaman hani highlighter uygulamak istesem ya da kontür yapmak istesem bu fırçayla çok rahatlıkla yapabiliyorum.

Ya da daha önce favorilerime koyduğum mutlaka sahip olmanız gereken fırçalardan bir tanesi dediğim yine Nascita’nın 136 numaralı fırçası. İsterseniz bununla göz altı kapatıcınızı da dağıtın. İsterseniz fondöteninizi dağıtın. İsterseniz son böyle dokunuşlarınızı yapın.

Gerçekten çok pratik bir fırça. Dediğim gibi yani çok trendleri takip eden bir marka olduğu için son dönemde globalde ne görüyorsanız global daha yüksek fiyatlı markalarda, Nascita’da mutlaka görürsünüz. Benim uygun fiyatlı alternatifler arasında en beğendiğim markalardan biri kesinlikle.

The Brushh Makyaj Fırçası

The Brushh Makyaj Fırçası

The Brush markası hem görünüşüyle, hem de kullanışıyla yine uygun fiyatlı en iyi makyaj fırçaları markalar arasında en sevdiklerimden bir tanesi. Vegan bir marka bu. Yine fırçaların kılları tamamen sentetik. Hiçbir şekilde hayvan kılı kullanılmıyor. Benim bu markada en kullanışlı bulduğum 3 fırça var.

Bir tanesi aslında fondöten fırçası olarak geçiyor ama yine hem fondöteninizi hem göz altı kapatıcınızı hem de krem kontürlerinizi bu fırçayla çok rahatlıkla yapabilirsiniz. Eğer toz kontür kullanmak istiyorsanız, pudra şeklinde bununla yine kontürünüzü yapıp, şu şekilde de allığınızı uygulayabilirsiniz.

Far fırçası olarak yine biraz kısıtlı bulduğum bir marka. Bunda da yine karıştırma fırçası yok ama çok geniş bir far fırçası var. Ben mesela daha böyle hani üzerine su sıkıp daha düşebilecek pulları ya da simleri olan farları bu büyük far fırçasıyla çok güzel şekilde oturtabiliyorum. Yine hani bu tarz farları kullanmayı sevenler ya da tek renk far kullanmayı severler, bu şekilde geniş fırçayla belki sadece bir iki hamleyle bütün göz kapağına bu fırça sayesinde farlarını yayabilirler.

Flormar En iyi Makyaj Fırçaları

Flormar Makyaj Fırçası

Flormar’ın üç tane fırçası var bende. Aslında Flormar’ın fırçalarıyla ilk olarak özel bir jean serisi çıkartmıştı hatırlayanlarınız vardır. O jean serisiyle beraber göndermişlerdi bu fırçayı bana. Çok beğenmiştim daha öncede favorilerime koymuştum. Eğer mağazalarda varsa mutlaka gidin bakın diye.

Yine aynı şekilde yayvan bir fırça olmadığı için ve çok dayanıklı bir fırça, defalarca yıkadım bu fırçayı hiçbir şekilde formundan bir şey kaybetmedi. Yayvan olmadığı içinde yine çok güzel şekilde katlanma bölgenizi boyutlandırabiliyorsunuz.

Yumuşacık, asla göz çevrenizi tahriş etmiyor. Çünkü genelde bazı karıştırma fırçalarının kılları çok sert. Bunda da kesinlikle öyle bir şey yaşamazsınız. Birde büyük bir göz altı kapatıcısı fırçası aslında bu. Yine ama hem göz altınızı hafif kapatmak için hem de farlarınızı oturtmak için çok güzel, büyüklüğü harika olduğu için yine sadece şöyle bir iki, üç belki hamleyle istediğiniz farı çok rahatlıkla oturtup bunla da dağıtırsınız.

Ben şöyle ufak boyuttaki yan açılı fırçaları çok kullanışlı buluyorum. Hani yüzünüz ufaksa da yine kontürünüzü çok rahatlıkla yaparsınız. Allığınızı da yine çok rahat şekilde sürersiniz. Bunda da hiçbir şekilde dökülme yaşamadım. Yumuşacık ve uygun fiyatlı alternatiflerde oldukça beğendiğim bir marka.

Wet n Wild Makyaj Fırçası

Wet n Wild Makyaj Fırçası

Görüntü olarak hem en iyi makyaj fırçaları ve uygun fiyatlılar arasında belki de en güzeli Wet N Wild’ın fırçaları. Tam bir unicorn fırçası diyebiliriz. Ama performans olarak açıkçası çokta bayılmadım. Diğer alternatiflerine göre biraz zayıf kaldığını düşündüğüm bir marka. Seçenek olarak da yine çok fazla bir seçenek yok. Ben en kullanışlı bulduğum bu üçünü aldım. Şu fırçayla yine geniş olduğu için farınızı oturtup işte minik sivilcelerinizi kapatabilirsiniz. Ama karıştırma fırçası yok bu seride haberiniz olsun.

Bununla allık sürebilirsiniz, zaten allık fırçası olarak geçiyor ama biraz fazla uzun buldum kıllarını. Allığınızı sürerken hafif sağa sola savrulma yapabiliyor. Bu tarz böyle savrulma yapan fırçaları ben çok sevmiyorum. Birde açıkçası birazcık dökülme yapıyor fırçalar. Birde tabii kiri de çok fazla gösteriyor.

Eğer hani çok pigmentli likit ürünleriniz varsa hani direk bu beyaz kısımlarda kalıyor ve onlar çok fazla çıkmıyor. Haberiniz olsun. Yan açılı fırçası aralarında en kullanışlı bulduğum enteresan şekilde mesela şunda hafif dökülme oluyor ama bunda hiç dökülme olmadı.

Yine zaten diğer muadillerine çok benzediği içinde ufak olduğu içinde küçük yüzlüler de hem kontür uygulamalarını hem de allık uygulamalarında rahatlıkla kullanabilirler. Ama dediğim gibi tüm uygun fiyatlılar arasında en zayıf bulduğum Wet N Wild oldu. Ama görüntüsü gerçekten çok güzel.

Bobbi Brown Makyaj Fırçası

Bobbi Brown Makyaj Fırçası

Bobbi Brown, benim makyaj ürünleri anlamında da çok severek kullandığım bir marka. Biliyorsunuz Bobbi Brown’un fırçaları da var. Ama tabii bir Mac kadar çok fazla alternatifli fırçaları yok. Ama kesinlikle makyaj yapabilmeniz için yeterli fırçalar.

Bobbi’nin de görüntüsü diğer yüksek fiyatlılara göre oldukça hoş ve şık gözüküyor. Temizlenmesi son derece kolay. Bugüne kadar herhangi bir Bobbi fırçasında asla ve asla dökülme, yıpranma görmedim. Şu anlamda da aslında Bobbi’yi çok seviyorum genelde fırçaların şu kısımları hep metal oluyor ya.

Bunda o metal olmayışı tamamıyla bu kısmının böyle mica gibi bir materyalden yapılması gerçekten çok güzel. Çok hafif olduğu içinde çok rahat makyaj yapabiliyorsunuz. Kolunuz hiç yorulmuyor. Ve yıkadığınız zamanda hani o metalinden sökülme gibi bir şey söz konusu değil, gerçekten çok iyi şekilde tutturulmuş fırçalar. Fırçalara gelirsek yine gerçek hayvan kılı olmayan fırçalar kullanılıyor Bobbi’de.

Bu da benim zaten sevdiğim bir şey, sentetik fırçalar. Bobbi’de en sevdiğim fırçalar şu benim sanırım en çok seyahatlerde yanımda götürdüğüm fırça. Full coverage face diye geçiyor. Bütün hem ince hem kalın aklınıza her türlü gelebilecek kalın yapıda yada ince yapıdaki ten ürünlerini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ürünü emmeden çok eşit ve doğal şekilde cildinize dağıtıyor. O yüzden Bobbi’nin bu fırçası benim gerçekten favorim.

Bunun dışında göz fırçalarında çok fazla alternatif yoktur Bobbi’de. En azından benim kullandığım seriden sonra yeni bir şeyler çıktıysa bilmiyorum ama. Benim bildiğim kadarıyla böyle çok alternatif yok. Bir tane büyük bir karıştırma fırçası var. Gerçekten eğer gözleriniz ufaksa bu karıştırma fırçası size biraz büyük gelebilir. Ama ben en son dokunuşları yapmak şu köşe noktaları birazcık daha yine böyle keskin değil de daha dağılmış şekilde göstermek için bunu kullanıyorum.

Ama biraz katlanma bölgesi için oraya buraya dağılabiliyor far. Onun için çok tercih etmiyorum ama kenarları dağıtmak için kullanıyorum. Onun için gerçekten çok yumuşak ve çok kullanışlı bir fırça. Bunun dışında yine hem toz kontürlerinizi hem allıklarınızı çok rahatlıkla yapabileceğiniz bir fırçası var. Yani Bobbi’nin de fırçaları gerçekten çok dayanıklı ve çokta kullanışlı.

Şu tarz ikili fırçaları da oluyor. Bir tane de son olarak onun örneğini göstereyim. İsterseniz bir tarafıyla daha keskin bir eyeliner yapabiliyorsunuz kuyruklu. Bir tarafıyla birazcık daha böyle smokey eye gibi yapabileceğiniz böyle ikili küçük bir fırçası var. Dağıtmak için de kullanabilirsiniz bunu. Ya da yine hem eyeliner çekebileceğiniz hem de kaşınızı boyuyabileceğiniz ve bu tarafında da kaş tarağı olan çok kullanışlı ikili fırçaları da var.

Real Techniques Makyaj Fırçası

Real Techniques Makyaj Fırçası

Real Techniques belki de makyaj fırçalarıyla ilk tanıştığımız markalardan biri olabilir. Gerçekten bize makyajımızı fırçayla yapmaya alıştıran marka diyebilirim. Ama enteresan şekilde benim çok fazla Real Techniques fırçam yok. Genellikle elimde hep farklı markalar olduğu için Real Techniques’in sadece şu serisini satın almıştım.

Ve oldukça da memnun kaldım ama asıl biliyorsunuz şu renkte olan klasik bir serisi var, turuncu, pembe ve mordan oluşan. Gerçi artık bunun da yenileri çıktı, Real Techniques’de kendini çok geliştirdi.

Bana sorarsanız son derece dayanıklı fırçalar. Bugüne kadar onlarca kere yıkadım RT fırçalarını ve yine hiçbir şekilde bir dökülme bir yıpranma yerinden çıkma yaşamadım. Ama bu seridense kesinlikle yine alacaksanız eski seriyi almanızı tavsiye ederim.

Çünkü yeni seri tamamıyla biraz ambalaja yatırım yapıldığı için çok şık gözüküyor kesinlikle ama bence hakkettiğinden biraz fazla pahalı olduğunu düşünüyorum. O yüzden klasik serinin fırçaları hem çok dayanıklı hem de dediğim gibi fiyat performans olarak da sizi tatmin edecektir.

Bu beyaz seri belki çok sevmeyebilirsiniz. Çünkü sadece bir tane karıştırma fırçası var içerisinde. Yine hafif böyle makyajınızı sabitlemek için kullanacağınız bir fırça. Ve allık, pudra için kullanabileceğiniz bir fırça. Eğer ben az makyaj yapıyorum diyorsanız bu üçlü set sizi mutlu eder. Ama birazcık daha detaylı makyaj yapıyorsanız o zaman eski seriye bakmanızı tavsiye ederim.

Nars En İyi Makyaj Fırçaları

Nars Makyaj Fırçası

Kontür fırçasıyla ikonikleşmiş Nars ile devam edelim. Nars da çok geniş bir fırça koleksiyonu olan bir marka değil ama her biri imza haline gelmiş ve gayet hani makyajınızı yapmak için yeterli fırçaları var. İlk çıkan serisi budur, aslında klasik serisi budur. İlk çıkan son çıkan demek de çok doğru değil. Klasik serisi budur. Bu fırçanın üzerine bir çok uygun fiyatlı marka da aynı Nars’ın bu fırçasına benzer fırçalar çıkartmıştı kesin görmüşsünüzdür. Çok yumuşak değildir kılları.

Dökülme yapmaz ama böyle hızlı bir kontür işlemi yaparsanız ve cildiniz hassassa biraz yüzünüzü acıtabilir. O yüzden çok hızlı hareket etmemeniz lazım. Bu serinin diğer fırçalarına da bakabilirsiniz gerçekten çok şıklar, o kadar yumuşaklar ki ve çok dayanıklılar, defalarca yıkasanız da hiçbir şekilde dökülme yapmıyorlar.

Zaten hani o seriyi biliyorsunuz. Benim özellikle bu liste de yer vermek istediğim inanılmaz güzel gözüken Nars’ın yeni işbirliğinden ortaya çıkan bu muhteşem seri. Çok şıklar, gerçekten insan kullanmaya kıyamayacak şekilde.

Her bir sapı birbirinden farklı. İşte bir tanesi ahşap görüntülü bir tanesi mermer görüntülü. Sadece şu iki fırça birbirine çok benziyor. Diğerleri gerçekten son derece kullanışlı ama sanki şu iki fırçanın bir tanesi daha ufak bir karıştırma fırçası olsaymış gerçekten bu seti alıp başka da hiçbir şeye ihtiyacınız olmayabilirmiş.

Mac En iyi Makyaj Fırçaları

Mac Makyaj Fırçası

Makyaj fırçaları konusunda belki de en fazla çeşite sahip olan markalardan biri de kesinlikle Mac. Bugüne kadar bir çok fırçasını kullandım belki de en çok Mac fırçaya sahibim diyebilirim. Her birinden yüzde yüz mü çok memnun kaldım, hayır.

Bazıları var ki bir tane örnek göstereceğim size. Hem farınızı direk sürmek ve sonra da dağıtmak için, 217. Şu 217’yi belki de alalı 4 sene oluyor. 4 senedir defalarca yıkadım en çok kullandığım fırçalarımdan bir tanesi.

Hiçbir şekilde dökülme yaşamadım, çok memnunum. Ama bazen öyle oluyor ki özellikle şu tarz siyah fırçalarda yaşıyorum bunu. Yıkadıktan sonra lavaboda böyle kıl parçalarını gördüğümde oluyor. Yani her birinden yüzde yüz memnun kalmadım. Ama genele vurursam gerçekten memnun olduğum bir marka Mac.

Mac’in en çok sevdiğim yanı şu bir tane fırça alıp çok farklı alanlarda kullanabiliyorsunuz. Dolayısıyla beş altı tane temel fırça alsanız tüm makyajınızı yapmak için yeterli olacak belki de başka hiçbir fırçaya ihtiyacınız olmayacak.

217, dediğim gibi onlardan bir tanesi. Sürüp direk aynı zamanda da karıştırabileceğiniz bir fırça. 130 yine bütün hem ince hem kalın fondötenlerinizi uygulayabileceğiniz, göz altı kapatıcınızı uygulayabileceğiniz aynı zamanda krem kontürlerinizi de uygulayabilirsiniz bu fırçayla. Hatta krem allıklar da çok güzel şekilde uygulanıyor. Aklınızda olsun. Şu tarz oval fırçaları ben ilk Mac’te görmüştüm. Daha sonra diğer markalar çıkartmıştı.

Ten için olanları kesinlikle şey buluyorum yani uygulanabilir buluyorum ama göz makyajı olanları ben de hiç uygulayamıyorum açıkçası elim hep klasik fırçalara alışkın olduğu için. Şunun numarası silinmiş ama söyleyeceğim size… 168. Mac’in 168’i de yine hem kontür yapmak için hem de allığınızı uygulamak için çok kullanışlı bir fırça.

Bunun dışında 266 kuyruklu eyeliner yapmak isteyenler ya da alt kirpiklerini daha derinleştirmek isteyenler için muazzam. Son olarak da 221 benim en sevdiğim yine katlanma bölgesi için ince karıştırma fırçası. Saymakla bitmez Mac’te ki alternatifler. Mutlaka ihtiyacınızı yönelik bir fırça kesinlikle bulursunuz. Dediğim gibi dört beş tane temel fırça alırsanız Mac ile başka da bir daha hiç fırça almanıza gerek kalmaz.

Sigma Makyaj Fırçası

Sigma Makyaj Fırçası

Sigma markasını da mutlaka duymuşsunuzdur. Hem yabancı youtuberlar hem Türk youtuberlar oldukça tercih ediyorlar Sigma’yı. Sigmalar da bugüne kadar dayanıklılık ve çeşit anlamında en beğendiğim yüksek fiyatlı markalardan bir tanesi kesinlikle. Eğer bir Sigma fırça alacaksanız, mutlaka bu klasik kabuki fırçalarından almanızı tavsiye ederim. Yani bunu da herhâlde ben üç dört senedir kullanıyorum.

Bir tane kılı bile yamulmadı, bir tane kılı bile dökülmedi. O kadar dayanıklı yine her türlü hem ince hem kalın yapıdaki fondötenlerinizi çok rahatlıkla dağıtırsınız. Bir tek Sigma’da çok bayılmadığım şey çok ağır buluyorum fırçalarını. Yani sadece büyük fırçaları değil… Göz makyajı için kullanılacak fırçaları bile çok ağır şu kısmı. Dolayısıyla biraz hani böyle fazla karıştırma işlemlerinde eliniz yorulabiliyor.

Farklı olan kısmı da Mac’ten mesela çok daha enteresan 3D serileri var Sigma’da. Böyle farklı açılı farklı kesimli fırçalarla çok ulaşılmaz bölgelere ulaşabiliyorsunuz. Ya da şunun gibi mesela ben bunu göz makyajım bittikten sonra çok dağınık görünen yerler varsa hafif şöyle transparan pudra alıp o dağınık görünen yerleri toparlıyorum. Sigma çok daha yenilikçi bir marka çok daha farklı şeyler deniyor.

Çok farklı, vay canına hani bu acaba neresi için kullanılıyor diyeceğiniz çok değişik görüntüde fırçalar var. Türkiye’de sadece en değişik olan alternatiflerini çok bulmak mümkün değil. Yurtdışından sipariş verenler varmış ama gümrüğe takılır diye ben size öneremiyorum. Ama Türkiye’de de en temel fırçalarını kesinlikle bulabilirsiniz. Dayanıklılık ve kullanılabilirlik anlamında Sigma da bence yüksek fiyatlı alternatiflerde gerçekten çok güzel bir marka.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap