1. Ana Sayfa
  2. FİLM & DİZİ

En İyi ROBOT Filmleri | Yapay Zeka Filmleri

En İyi ROBOT Filmleri | Yapay Zeka Filmleri
1

En iyi robot filmleri ve yapay zeka filmleri ile ilgili tüm zamanların çok beğenilen filmleri. Bilimkurgu filmlerinin en çok aranan unsurlarından biri de robotlar ve yapay zeka. Bu makale de robotların yer aldığı en iyi robot filmlerini listeledik.

En İyi ROBOT Filmleri | Yapay Zeka Filmleri

I M Mother

Dünya büyük bir yıkımla karşı karşıya kalmıştır insan nesli tükenmek üzereyken nüfusu yeniden canlandırmak için özel bir robot tasarlanır. Anne ismi verilen bu robot genç bir kızı büyütmekte görevlendirilir. Anne ve genç kız arasında Gelişmekte olan ilişki yaralı bir yabancının gelişiyle bambaşka bir hal alır dış dünya hakkında bilgiler almaya başlayan genç kız her şeyi sorgulamaya başlar. Anne adındaki robot ise genç kızın gerçekleri öğrenmesine ne pahasına olursa olsun engel olacaktır.

Chappie

Yakın bir gelecekte geçen bu filmde robotlardan oluşan bir polis ordusu insanların güvenliğini sağlamak ve düzenini korumakla görevlendirilmiştir. Chappie adlı robot kaçırılır ve baştan programlanır ve düşünebilen ve hissedebilen ilk farksız robotu olan Chappie artık otoriteler İçin bir tehlike oluşturur oldu ve son çare öldürülmesi gerekir.

Çelik Yumruklar

Çelik yumruklar filminde teknoloji biraz daha gelişmiş güçlü ve daha vasıflı robotlar üretilmiştir. ancak bir süre sonra bu robotlar dövüşlerde kullanılmaya başlanmıştır. Bu durum halkın ilgisini çeker. Bununla birlikte artık İnsanların yaptığı bokslar bitmiş robotların yaptıkları dövüşler gelmiştir. Charlie de eski bir boksör dür ve dövüşmekten zevk aldığı için robot dövüşleri ne geçiş yaparak geçimini sağlamaya çalışır.

Yıllar sonra Charlie eşinin öldüğünü ve çocuğun kendisine kaldığını öğrenir ancak teyzesi de oğlu Meksin vasiyetini almak istemektedir Carlie oldukça sorumsuz bir baba olduğu için bunu kabul eder. ancak para karşılığında çocuğun haklarını onlara bırakacaklarını söylerler bu süre içerisinde baba ve oğul robot dövüşlerinde oldukça iyi bir ikili olacaklardır.

Ex Machina

Henüz yaşı 24 olan genç silikon Vadisi’nin değil en iyi teknoloji şirketinde yazılımcı olarak işe girer. Şirketin saklanan Seo’su neytin ise dağ evinde kalmaktadır şirketten ve insanlardan uzak. Genç adam düzenlenen yarışmada neytın dağ evinde bir haftalık bir ödül kazanır. ancak içine düştü oyundan habersizdir o evde ava adında güzel bir robot kızın bedenine bürünmüş dünyanın ilk gerçek yapay zekası genç adamı beklemektedir.

Pasifik Savaşı

İnsanoğlunu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan şey ansızın denizin altından gelmeye başlayan kayışı isimli yaratıklardır bu dehşet verici varlıklar dünyanın temel kaynaklarını harap ederken canlı nüfusunu da hızlıca yok etmeye başlarlar. Çaresiz insanlık devasa robotlar üreterek onlarla mücadele etmeye çalışır tüm talimatları iki pilottan al anca jagarler beyin gücüyle çalışan donanımlı ve güçlü robotlardır. ne var ki ortada onların bile çözemeyeceği kötü bir gidişat söz konusudur tüm çareler tükenmişken ortaya çıkan eski bir pilot ve stajyeri İnsanlığın Son umudu olmaya çalışacaktır.

Ben, Robot

2040 yılın da robotlar artık hayatın bir parçası haline gelmiştir. Bu robotlar insanlara zarar veremeyecek şekilde tasarlanır. Bu yüzden de insanların robotları olan güveni tamdır bir kişi hariç robot fobisi olan bir Dedektif işlenen bir cinayetin robotlar tarafından yapıldığını düşünmektedir. Cinayete kurban giden bilim adamının ölmeden Kısa bir süre öncesine kadar gizli bir proje üzerinde çalışmakta olduğu anlaşılır. her ne kadar sıradan bir Dedektif işi gibi görünse de bu kez gerçek ziyadesiyle ürkütücüdür.

Bumblebee

1980’li yıllarda tek başına kalan Bumblebee henüz çok gençtir nereye gideceğini bilemeyen ve kimsesi olmayan sarı oto bot Bumblebee 1987 yılında sürekli kaçmakta ve saklanmaktadır bu süreçte güvenli Liman olarak sakin bir Kaliforniya kasabasına sığınmıştır.

Charlie ise 18 yaşına basmak üzere olan genç bir kızdır bir gün Bumblebee’yi hurdalıkta bulur çalışma ihtimali olan külüstür bir araba olduğunu zanneden genç kadın onu tamir

etmek için kolları sıvar Bumblebee atölyesine götüren ve üzerinde çalışmaya başlayan Charlie amacına ulaştığında ise bu arabanın sıradan bir araba olmadığını keşfeder. Bumblebee ile arkadaşlık Kuran Charlie en yakın arkadaşına dönüşen oto botu peşindeki decepticonlar dan koruyabilmek için onunla birlikte bir maceraya atılacaktır.

Yapay Zeka

Belirsiz bir zaman da insanlık sular altında kalan Dünya’da yaşamlarını devam ettirmeye çalışırken Teknolojinin nimetlerinden faydalanarak hayatlarını kolaylaştırmak için yapay zekalı robotlar üretirler. Robotlardan biri insan gibi yapılmış bir robottur. Sevmeye programlanmış olan ilk robot çocuk David bir aileye deneme süreci olarak emanet edilir. Robot David yaşadığı aile ortamında evlatlığın gerektirdiği sevgi ve bakım ile giderek çiftin çocukları haline gelmektedir Ancak umulmadık olaylar hayatı robot Devit için yaşanması zor bir duruma sokar.

Terminatör

2029 yılında Sky net adlı bir Yapay Zeka ürünü bilgisayar sistemi insanlığın büyük bir kısmını yok ederek dünyaya hükmetmeye başlamıştır. Bu yıkımdan kurtulmayı Başaran bir grup insan robotlara karşı direniş göstermektedir. makineler sahip oldukları sınırsız gücü istedikleri gibi kullanmakta sadece daha fazla güçlü olmanın peşindedirler ancak direnişçiler başarıya ulaşmak üzeredir direnişçiler amacına ulaşmadan hemen önce skynet savaşçı Terminatör lerinden birine zamanda yolculuk yaptırarak geçmişe gönderir. Bu terminatör’ün görevi ise direnişçilerin başı olan John ko Nur’un annesi Sarah konu öldürmektir ve böylece sahip olmak istedikleri geleceği Yaratacaklardır.

Transformers

Çok uzun zaman önce çok uzaklardaki bir gezegende Büyük bir savaş başlamak üzeredir. Bu robotlar iyi ve kötü olarak robotların Dünyasıdır artık kendilerince başka amaçlar uğrunda mücadele eden bu Transformerslar gezegenin enerjileri biterken uzay ortamındaki diğer enerji kaynaklarını bulmaya çalışırlar. Hal böyleyken bu arayı sonları dünyaya kadar yönlendirecektir. İstedikleri zaman arabaya ve diğer ulaşım araçları olabiliyorlar. Dünya’yı ele geçirmek için saldırıya geçeceklerdir. Elbette bu savaşı başlatanların tam karşısında iyi huylu robotlar başrolde olacaklardır.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir