1. Ana Sayfa
  2. Kozmetik

Nem Maskesi Önerileri En İyi 10 Maske

Nem Maskesi Önerileri En İyi 10 Maske
2

Nem maskesi önerileri vereceğim bu maskeler süper benim de kullandığım ürünler var ve çok olumlu yorumlar alan markalardan bahsedeceğim. Bu liste de sizlere tüm cilt tiplerin uygulayabileceği ama özellikle kuru ciltlerin çok seveceğini düşündüğüm en iyi 10 nem maske markasından bahsedeceğim.

Peter Thomas Roth Cucumber Nem Maskesi

Peter Thomas Roth Cucumber Nem Maskesi

Son zamanların en popüler maske markalarından biri olan Peter Thomas Roth ile başlayalım. Bu görmüş olduğunuz jel formundaki yeşil salatalıklı maske, aslında bir nem maskesi.

Peter Thomas Roth Blue Marine Algae Maske

Peter Thomas Roth Blue Marine Algae Maske

Ama bu seriye özellikle ben mavi olan yine aynı şekilde nem maskesi olan Blue Marine maskesini de eklemek istedim. Çünkü bana sorarsanız kuru ciltlerin salatalıklı olandansa Blue Marine’i daha çok seveceklerini düşünüyorum çünkü bence kesinlikle Blue Marine çok çok daha iyi şekilde nemlendiriyor.

İkisi de jel formlu ürünler dolayısıyla yüzünüze sürdüğünüz anda tekrar böyle hemen yüzünüzden çıkartmak istemiyorsunuz aksine cildinize sürdüğünüz anda biranda cildinize ferahlık ve soğukluk veren de bir maske. Ben zaten jel formlu ürünleri çok seviyorum cildim karma olduğu için o yüzdende her ikisi de çok severek kullandığım maskeler. Ama dediğim gibi eğer cildiniz çok kuru ve nemsizse yeşil olandansa, mavi olanını tercih etmenizi öneririm.

Dermokil Natural Maske Argan Yağı ve Nem Desteği

Dermokil Natural Maske Argan Yağı ve Nem Desteği

Dermokil argan yağlı ve killi maskesi. Tek başına bir nem maskesi diyemem buna aslında, ikisi bir arada bir maske hem cildinizi temizliyor, aynı zamanda da cildinizi nemlendiriyor. Beyaz kil olduğu için içerisine cildinizdeki o yağ ve kir kalıntılarını ve tabii siyah noktaları temizlerken cildinizi yıkadığınızda da müthiş bir şekilde cildiniz de o nemi hissedebiliyorsunuz.

Yine çok sevdiğim uygun fiyatlı 2’si bir arada maskelerden bir tanesi. Eğer hassas ciltliyseniz yıkarken de çok yumuşak hareketlerle cildinizi yıkamaya çalışın. Ama cildinizi yıkadıktan sonra cildinizdeki o aydınlanmayı nemi ve temizliği mutlaka göreceğinizden eminim.

Glam Glow Thirsty Mud Hydrating Treatment

Glam Glow Thirsty Mud Hydrating Treatment

Glamglow maskeyi de bu seriye eklemeden tabii ki olmaz. Serideki tek nemlendirici maske olan mavi ambalajlı olanı. Kil formlu bir maske zaten Glamglow’un bütün maskeleri aslında kil bazlı. İçerisinde minicik minicik partikülleri var ama siz o partikülleri hiçbir şekilde cildinizde hissetmiyorsunuz. Kokusu biraz değişik.

Yapısı çok kolay şekilde cildinize yayabiliyorsunuz hiçbir şekilde cildinizde böyle kalın bir tabaka ve yapış yapış bir his bırakmıyor ama… Sürdüğünüz anda böyle minicik bir karıncalanma hissini yaşıyorsunuz aslında genel olarak bu çoğu kil maskesinde ve nemlendirici maskede de bu hafif karıncalanma hissi var ama bir iki dakika sonra geçiyor. Yine eğer cildiniz çok çok kuru ve nemsizse Glamglow’un bu mavi maskesi sizin için biraz yetersiz olabilir. Uyguladıktan hemen sonra yoğun nemlendiricinizle desteklemeniz gerekebilir. Ama cildiniz normalse ya da kuru ciltliyseniz ama nemsizlik oranınız çok fazla değilse o zaman sizin için yeterli olacaktır.

Rival de loop Nem Maskesi

Rival de loop Nem Maskesi

Uygun fiyatlı hatta çok uygun fiyatlı sevdiğim nem maskelerinden bir tanesi de Rival De Loop markasının. Bunlar ikili maskeler, iki kullanımlık ama aslında tek paketin içerisinde o kadar fazla ürünü var ki bence güzel şekilde böyle kıvırıp ağzını kapatıp muhafaza ederseniz bir iki gün sonra daha hemen bir daha kullanabilirsiniz ama tabii öyle bir hafta, 10 gün gibi tutmamak lazım çünkü arkasında da açtıktan sonra hızlı şekilde tüketmeniz gerektiği yazıyor.

4 lira gibi bir fiyatı vardı bu maskenin ve gerçekten bu kadar uygun fiyata bu kadar cildi güzel nemlendiren yapısı incecik yine hiçbir şekle cildinizde kiri, yağı gözeneklere dolma gibi bir şey yapmadan yıkadığınızda böyle pamuk gibi bir cilde sahip olmanızı sağlayan nefis bir maske. Hani böyle diğerleri de zaten, aralarda pahalılar da var ama uygun fiyatlarda var ama bunun kadar uygun fiyatlısını bulabileceğinizi zannetmiyorum. İlk defa bir nem maskesi deneyeceksiniz cildinizde mutlaka Rival De Loop’u öncesinde bir denemenizi tavsiye ederim. Gerçekten fiyat performans olarak harika bir maske.

The Body Shop British Rose Nem Maskesi

The Body Shop British Rose Nem Maskesi

The Body Shop’un bu aralar oldukça popüler olan iki tane maskesinden bahsedeceğim size. Bir tanesi güllü olan bir tanesi de ballı olan önce güllüyle başlayalım. Her ikisi de jel formlu ürünler aynı Peter Thomas Roth gibi. İçerisine baktığınızda, minicik minicik gül parçalarını görebiliyorsunuz. Tam anlamıyla bir marmelata benziyor.

Buram buram gül kokuyor ama böyle çok doğal bir gül kokusu beklemeyin aksine böyle tam anlamıyla bir gül parfümü gibi kokuyor. Tabii yine jel formda olduğu için çok sevdim, çok güzel şekilde cildinize yayabiliyorsunuz. 15, 20 dakika beklediğiniz de ve cildinizi yıkadığınızda yumuşacık böyle pamuk gibi bir cildiniz oluyor.

The Body Shop Ethiopian Honey

The Body Shop Ethiopian Honey

Ballı olansa, aslında bana sorarsanız, hiç bal kokmayan biraz ağır kokan bir maske. Daha böyle bal bal genelde ballı ürünleri çok sevdiğim için daha bal bal kokacağını düşünüyordum ama aksine, birazcık daha farklı, baldan farklı bir ürün. Biraz daha güllü olana göre daha katı ama yine form olarak jel formda bir ürün. Güllü olandan daha fazla nemlendiriyor. Eğer kokusunu severseniz sizi rahatsız etmezse ve cildiniz kuruysa yine güllü olandansa ballı olanını tercih etmenizi öneririm.

Yves Rocher Hydra Vegetal

Yves Rocher Hydra Vegetal

Uygun fiyatlı nem maskeleri arasında en sevdiğim maskelerden bir tanesi de Yves Rocher’in yoğun nemlendirici maskesi. Yine jel formlu bir ürün ama gösterdiğim Peter Thomas ve Body Shop gibi şeffaf, jel formlu ürünlerden değil. Krem gibi gözüken ama jel formunda maskelerden bir tanesi. Çok güzel şekilde cildinize adapte oluyor, çok rahat şekilde yayabiliyorsunuz. Cildinizi harika şekilde nemlendiriyor ve yıkarken de yine çok rahat şekilde temizleyebiliyorsunuz cildinizden. Yine uygun fiyatlı etkili bir nem maskesi bakıyorsanız mutlaka tavsiye edebileceğim bir ürün.

Himalaya Badem ve Salatalık Özlü Cilt Maskesi

Himalaya Badem ve Salatalık Özlü Cilt Maskesi

Himalaya markasının badem ve salatalık, özlü cilt maskesiyle devam ediyorum. Aslında bu da çok sevdiğim bir maske ama tek dezavantajı çok kalın bir yapıda maske olması. Biraz cildinizde rahatsız hissetmesi o bekleme süreci esnasında 15 dakika 20 dakika beklediğiniz de böyle biraz yüzünüzden çıkartmak istiyorsunuz çünkü yapısı çok fazla kalın.

Sürerken de zorlanıyorsunuz biraz fırça ile de sürseniz çok zor yayılıyor. Parmağınızla da sürseniz çok zor yayılıyor. Yıkaması da birazcık ayrı bir dert, evet nemlendirmesi güzel ve çok enteresan şekilde bir şey söyleyeceğim normalde bütün bu maskelerde cildinizi yıkadığınızda herhangi bir matlık söz konusu değil ama… Himalaya’nın bu maskesiyle cildinizi yıkadıktan sonra evet cildinizdeki nemi hissediyorsunuz ama aynı zamanda da çok enteresan bir cildinizdeki fazla sebumu da almış ve böyle kadifemsi bir cilt görünümü yaratıyor.

Yani dolayısıyla kuru ciltlerden ziyade daha karma ve yağlı ciltlerin bu maskeyi çok seveceğini düşünüyorum. Sonrasındaki o hafif matlık hissi, hem nemli ama aynı zamanda da, o matlık görüntüsü çok hoşunuza gidecektir ama dediğim gibi yapısı çok kalın sürmesi ayrı temizlenmesi de birazcık ayrı dert.

Nivea Tazeleyici Nem Maskesi

Nivea Tazeleyici Nem Maskesi

Bir diğer iki kullanımlık maske de Nivea’nın canlandırıcı nem maskesi. Canlandırıcı etkisi var mı bilmiyorum ama cildinize gerçekten nem verdiğini söyleyebilirim. Ben biraz kokusunu çok sevmedim bana biraz böyle erkek parfümü gibi geldi. Ama aslında klasik bir Nivea kokusu diyebilirim. Bu da yine aynı şekilde iki kullanımlık ama tek paketin içerisine bence fazlasıyla ürün var ve dolayısıyla bunu ikiye bölebilirsiniz.

Haftada iki kez böyle bir hafta başı bir hafta ortası gibi kullanabilirsiniz. Çok fazla tutmadığınız sürece. Buda yine çok güzel bir ürün. Hiçbir şekilde cildinizde ağırlık yapmadan terletmeden gözeneklerinize dolmadan, cildinizi güzel şekilde nemlendiriyor. Buda yine fiyat performans açısından, severek kullandığım nem maskelerinden bir tanesi.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap

Yorumlar (2)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir